Ini adelah entry berprofile tinggi. Kecoh tidak? Macam lah ape sangat, setakat spaghetti tu aje pejam mata pon masing masing boley masak kan. Ekeceli nak buat mac and cheese ( recipe dalam entry last year kot) tapi stok cheese dah kehabisan di rumah, jadi nak lagi senang dan tak payah serabut nak fikir masak ape, buat yang ini aje nokz.
Saya guna recipe yang sama macam entry yang lepas cuma tambahkan sedikit lemonade. Malaatoppss!
1.minced chicken
2.preggo sauce
3.white button mushroom. cuci bersih, hiris nipis nipis
4. sebiji tomato yang besar, cincang halus
5. sebiji lemond
6. coriander leaves
7. Oregano. Saya guna McCormick. Wangi!
8. Chicken cube
9. Bertolli extra light, Olive Oil
Dan yang terbaru, saya tambahkan sedikit Lemonade-Monte Verde
Tumis terlebih dahulu bawang merah dan bawang putih supaya sauce menjadi extra sedap dan harum. Masukkan minced chicken sehingga bertukar warna, masukkan pula tomato yang dipotong kecil dan juga preggo sauce. Bila hampir masak baru letakkan mushroom, chicken cube dan beberapa titis lemonade. Kacau sampai didih. Percikkan sedikit oregano ke atas sauce yang dah siap dimasak. Lepas tu boley lah diratah ikut keperluan masing masing sementara menunggu spaghetti yang dicelur itu pula. Heh heh.
Comel kan. Ade jual di Mercato Pavillion
Tos kan spaghetti yang dicelur tadi, letakkan hirisan lemond untuk menambah aroma. Tuangkan juga olive oil ke atasnye supaya lebih kenyal dan tidak melekat. Sewaktu dicelur juga, jangan lupa letakkan sedikit olive oil dan secubit garam.
Senang tidak? Kan dah cakap tadi, sambil sambil masak pon kau boley berfacebook atau berblog. Memang takde hal punyer sebab terlampau senang tak hengat.
Untung untung dapat upah dan pahala lagi sebab masak sedap sedap untuk suami. Tak gitu?
winks&smiles!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Saja carik alasan gi Pavillion, dekat dgn rumah U pun ada ... Mercato Plaza Damas, TMC pun ada.
ReplyDeleteha ha ha, TMC i tak penah pi lagi, damas terlampau dekat doc, nanti spaghetti i jadi tak meriah.
ReplyDelete