Monday, August 8, 2011

Al-kisah-Al-makan

Lokasi : Rebung Restaurant, Bangsar

Pelakon utama : Cik puan besar, suami dan makanan

Penerbit : Cik puan besar.com

Penaja : Suami cik puan besar


Ini adelah makanan dan si pemakan aka sang suami. Ape ke pelik nye sash kau panggil sang suami? Ha ha ha.

Sampai sampai aje wajib pose maut gitu. Naseb baik kiter booking awal awal, dapat lah tempat yang menarik dan senang nak hadap makanan lama lama. Jangan risau, makan di Rebung adelah macam suasana makan di rumah aje. Surau, toilet, tempat rehat lepas makan semua siap sedia. Cuma bawak perot dan tekak aje kasi kawtim. Ha ha ha. Harga buffet ramadan di sini adelah RM60 per head. Kalau hari hari biasa murah sikit. Bezanye adelah pada menu menu yang disajikan bulan puasa nih. Meletopsss okeh.

Sambal, kerabu, ulam, nasi, lauk pauk macam macam jenis. Cakap aje nak makan yang mana.. macam magic semua ada. Semuanye sangat taste tekak melayu nokz.

Wajib sedut okeh! sampai tersedak sedak kiter makan. Naseb baik dah habis segala pantang larang, kalau tidak men-tengok aje lah kekdahnye..


First round kami yang penuh keterujaan

Inilah punca dan penyebab kami ke sini. Masak lemak cili padi daging salai. Senyum sampai telinga lepas makan. Eh tipu lah. Mana buleh aku senyum sampai ke telinga, mesti buruk aje rupa cengitu kan. Ha ha ha ha

Roti jala. Orang penang cakap roti sorai. Orang spore cakap roti kirai. Orang pakistan langsung tak penah tengok. Ha ha. Sama macam mom selalu buat. Lembut, lemak, pastu cicah dengan kari ayam. Sluurpp abis!
Nasi ulam. Tiap tiap tahun wajib makan nih sebab bulan puasa aje chef buat. Hubby yang tak reti makan memula pon menjadi sangat suka. Jangan suruh aku buat lepas nih sudah la. Jenuh mengigil carik recipe karang.

Lompat tikam!!! Lamanye tak makan. Dan sangat bewarna warni nokz. Sumpah sedap tak hengat!! Lembut, segar, sejuk dan manis. Puas rasa gula melaka dia. Sekali cedok mahu tiga empat bijik. Berkali kali cedok sebelom balik uolss.. Ha ha

Cucur udang chef! Nampak simple kan. Tapi ce cuba rasa sekali. Crunchy sangat, cicah cicah manja dengan sauce itu. Sure nak amik berkali kali. Chef nih masak ape pon sedap. Meh lah duduk sebelah rumah saya, kan senang keje.

Pinggan pertama wifey. Maknenya ade lagi berpinggan pinggan lah kan kau hadap. Nasi ulam, daging salai, paru berempah, sambal belacan, kerabu mangga. Sedap hoih sedap! Sebelah tu ade roti jala. Tak dan nak zoom. Ha ha ha

Pengat durian. Hubby tambah sampai dua kali. Pandai dia makan eh. Aku suka pengat pisang.

Ape lagi.. laksa penang lah kan. Hilang idam-mengidam bagai. Tak payah makan setahun laksa pon takpe dah nokz.


Baiklah. Itu aje. Takde ape ape pon. Apesal kau kecoh? Mari kembali ke dunia dan bentuk asal masing masing. Jom mengemas rumahtangga sekarang. Alaaaaaaa.. boring. Nak goyang kaki macam madam besar sambil mengait baju sejok buleh? Tingg!


winks&smiles!

No comments:

Post a Comment