Wednesday, August 10, 2011

Chef jadian datang lagi!

Anda suka makan? sambil anda berjalan jalan macam cik puan besar? Anda mahu menjadi seperti saya? Cheh. Ha ha ha. Maka mari lengkapkan diri masing masing dengan bahan ilmiah JJCM ini. Saya sudah beli, anda bila lagi? Cepat, jangan biarkan hidupmu di dalam kerugian. Zaaassss. Hahahahahah!! *keluarkauskrangsash*

Assalammualaikum semua :)

Wah apekah punye tajuk tu? Iklan pon sangat luarbiasa. Saje saje nak test market kejap. Baiklah. Baiklah. Akibat perbuatan tidak memasak sudah begitu lama, maka semalam semangat chef jadian telah datang kembali. Bagus. Bagus. Wifey siapekah itu? Nanti kiter bincang sesama.


Beef pasta. ditambah tokok dengan tuscan mushroom bersama baby capsicum dan lain lain. Ciri penting adelah olive oil aka minyak che eton. Ha ha ha. Sumpah annoying kan. Memula niat di hati mahu membuat mac&cheese okeh, wah apekah taste matsalls sesangat tekak cik puan sejak dua menjak neh?? apekah?? namun akibat kekurangan stock cheese di rumah, terpaksa lah menukar haluan traffic. And taadaaa jadilah yummylicious beef pasta cik puan besaq :)

Pastu saya menjadi rajin dan rajin lagi. Pasta tu nak dibuat acah acah makan aje nokz. Lepas solat kena makan nasik pulak. Ha ha. Jadi ini adelah kawan kepada nasi kami semalam. Memperkenalkan buat julung julung kalinye, Ayam Masak Merah Cik Puan Besar. Dah lama tak masak cengini uolss. Kiter guna versi tumis serai kali neh. Wanginyeee.. rumah sape lah tu kan?

Iftar-8 kami di Nirvana sebab teringin ingin nak makan sotong goreng dengan banana leaf rice. Sampai tido malam pon buleh kecur air liur. Mak aaihh, itu adelah saya sangat.

Jangan terpedaya dengan aktiviti camera ini. Nasi tu memang nampak macam besar besaran bagai, tapi hakikatnye separuh aje. Ha ha. Yang lain kiter ratah sampai licin. Okeh mari kiter bincang ape yang ade dalam daun pisang itu. Dari kiri, fried bitter gourd, chicken 65, sekelumit nasi.. hahahaha, dari kanan atas sekali rasam, sotong goreng, yogurt cucumber dan di bawah adelah acar.

Fried spicy squid perah limau. Meleetoppsss okeh!

Chicken 65 yang tersangat sedap dan sentiasa menjadi favourite dish kalau ke sini.


Semalam visa encik hubby ke Ostolia sudah siap. Lama jugak, nak dekat dua minggu. Dalam masa menunggu tuh, dia buleh cuit cuit saya cakap kalau tak dapat visa macam mana. Hoih. Meroyan i uolss Ha ha ha. Tix dah beli awal awal, hotel pon dah booked, itinerary pon i dah dok siap list out, tup tup dia buleh tanya cengitu. Sentap okeh sentap. Tapi syukur semua dah siap. Sekarang tinggal aku punyer visa aje yang kena apply online katanye. Yang itu kacang puteh sangat. Heh.

Wah, keterujaan pegi Ostolia telah melebihi hari raya neh. Kedengaran jakun tidak? Hahahahah. Okay la okay la i tak penah pegi. Naseb baik dapat suami budiman nak bawak wifey pegi dan merasa hidup di negara kangaroo. Cheh. Macam nak pegi bertahun.

Lagi kurang lebih dua minggu mahu pulang beraya di kampung halaman. Sempat jenguk jenguk bazar ramadan kat sana pulak. Nak buat kueh raya dengan mom lah nanti.

Yeay!


Entry-tamat.

No comments:

Post a Comment