Friday, March 15, 2013

Post-holiday blues


Masa sampai KL last week, terus pegi Nirwana malam tu jugak sebab dah tak tahan nak makan banana leaf dia :) Memang dah bercita cita dari dalam flight lagi masa tu, dalam hujan lebat tengah malam kami redah pi jugak. Bertabah aje lah kehendak bini. Yang lain buleh tunggu, yang ini memang tak tahan daulat aku nak tunggu lama lama. Ha ha ha

Maka sekarang ini, dalam tak larat tak larat ni pon ku gagahi juga memasak demi sesuap nasik setiap hari. Okay bohong sangat. Takdenya nak masak nasik tiap tiap hari, dalam minggu ni baru sekali aje I masak nasik itupon sebab teringin nak makan masak lemak cili padi macam tiba tiba.

Semalam pegi beli grocs dekat Jusco, cari apa yang patut aje, tapi macam takde apa apa yang aku beli pon sebenarnya. Semua makanan ringan ringan semata. Hahahahaa. Apesal macam takde selera sangat nak makan kat rumah? To be frank bukan takde selera kot, malas aje nak bersilat kat dapur itu yang betul.  Cliche sangat. Bangun dah tengahrari buta, kalau mom kat sini mesti kena bising la aku. 


Mac & cheese aje kami hari ni. Senang, cepat pulak tu. Rebus pasta, masak minced meat dengan sauce prego tu, tambah aje apa yang patut, tabur cheese sampai dua tingkat lempar masuk oven. Taadaaaa makanan siap macam magic! Tingtingting


Makan sepotong pon dah rasa kenyang. Pasta tu sikit aje yang lebih isinya aje dengan cheese berlambak lambak sampai sengkak. The Other Half cakap mulai sekarang tiap tiap minggu kena buat mac&cheese. Kalau dia cakap macam tu lepas makan, memang dia suka sangat laa. I tak kisah pon kalau masak macam ni selalu sebab bukannya payah pon, kurang la sedikit tenaga nak kena goreng ke gaul ke apa. Lagipon memang dah lama kami tak makan mac&cheese kat rumah.


Dalam dok tunggu pasta tu kena rebus, buat lah jugak lamb meatball kat dia.. Kejap aje ratah, ingatkan buleh simpan sampai weekend. Kena beli lagi la minced meat banyak banyak nanti.


Dalam hati masih lagi rindu nak catwalk kat sana lettew.. Heeeeee!


3 comments:

  1. Dah kembali ke pangkal jalan rupanya...ingatkn dok berjimba kat sana lagi.... Hehehhe...eh, Sash, pakai cheese apa ni eh?

    ReplyDelete
  2. Ha ha ha last weekend dah balik dan insaf. Ni pakai parmesan, nape akak nak masak ke? Tak payah laa kan lebih afdal sekrang ni baca buku nama nama baby aje? Tak gitu? lolz :P

    ReplyDelete
  3. Saje tanya, boleh digunakn di masa depan bila dtg mood nk makan mac n cheese.... Hehhehehe :-) skang ni mmg makan tido je keje.... Hahahhaha ;-)

    ReplyDelete