Bakhlava yang besaq bagak sungguh kat Harbour Town. Kalau kat sini kecik chumel, tak puas makan.
Kejadian memasak menjadi jadi di kediaman kami. Pagi petang nak masak aje. Makan luar? Eh jemu lah. Apesal engkau malas masak sangat neh?? Hahahaha. Macam nak pangg aje kan.
Makan makan di pagi hari. Sangat simple tapi sedap mengikut tekak ku lah. Tuscan mushroom, baby tomatoes, onion dan garlic. Goreng begitu aje dengan sedikit butter. Nomnomnom! Yang lain sebagai tambahan, citarasa masing masing lah. Kalau saya begini aje pon sudah buleh bernyanyi girang kesedapan.
Makan makan di petang hari. Teringin hendak memakan nasi lemak tumis, sambal goreng, telur rebus dan ayam berempah. Makan sampai licin sambil puji puji dalam hati. Sambil masak, sambil bertanyakan recipe dengan mom, maklum lah pertama kali kalau buat nasi lemak tumis cengini. Kira lulus lah sebab hubby tersangat suka.
Agak agak buleh dapat upah besar besaran tak nanti wahai darlingku idaman qolbu?
Ha ha ha
winks&smiles!
No comments:
Post a Comment